Doç. Dr. Halil AYDINALP Enstitümüzde Seminer Verdi

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil Aydınalp 15 Mayıs günü “Ortadoğu’da Din-Terör İlişkisi Tartışmaları” başlıklı bir seminer verdi. Enstitü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen seminerde, İslam ve terörizm üzerine araştırmalar yapan   Dr. Aydınalp, Ortadoğu’daki terör gruplarına ve bu grupların nasıl oluştuğuna, altyapılarına ve bu oluşumlarda dinin ve küresel aktörlerin rollerine değindi. Seminer Dr. Aydınalp’in sorulara cevap vermesinin ardından sona erdi.

Dr. Halil Aydınalp Din Sosyolojisi alanında Ankara Üniversitesi’nde yüksek lisans, Marmara Üniversitesi’nde doktora yaptı. The City University of New York ve The New School üniversitelerinde alanıyla ilgili eğitim aldı. Halen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Din Sosyolojisi Anabilim Dalı’nda Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır. Alanıyla ilgili bilimsel makaleleri ve tebliğleri yanında, telif ve tercüme yayınlanmış kitapları şunlardır:

İntihar Eylemleri Ekseninde Din ve Terör, Birleşik Yayınları, Ankara 2011

Yüksek Din Öğretimi ve Dini Köktencilik, Çamlıca Yayınları, İstanbul 2011

Bu sayfa Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 16.05.2014 09:27:54 tarihinde güncellenmiştir.