3. Uluslararası Ortadoğu Kongresi “Mezhepler, Etnisite ve Çatışma Çözümü”

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM ile Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü işbirliğinde, Hatay Valiliği, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde icra edilen ve Ana teması “Mezhepler, Etnisite ve Çatışma Çözümü” olarak belirlenen 3. Uluslararası Orta Doğu Kongresi yapıldı.

Açılış konuşmalarını Hatay Valisi Ercan Topaca, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve TASAM Başkanı Süleyman Şensoy’un yaptığı Kongre’ye, Orta Doğu coğrafyasından ve dünyadan Bölge’yi çalışan akademisyenler, araştırmacılar, diplomatlar, devlet adamları, düşünce ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile temsilcileri katıldılar.

Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet TABAKOĞLU’nun oturum başkanlığını yaptığı “Modern Çatışma Çözümü Örnekleri: Başarılı Deneyimler & Sistemik/Yapısal Sorunlar, Fırsatlar, İşbirliği ve Çatışma Çözümü” konulu altıncı oturumda, Enstitümüzden Dr. İpek MADİ, Dr. Bilgehan ALAGÖZ ve Levent Coşkun ERKEKOĞLU konuşmacı olarak sunumlarıyla katkıda bulundular.

Bu sayfa Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü tarafından en son 08.06.2015 15:38:41 tarihinde güncellenmiştir.